Veel mensen dromen ervan om ooit voor zichzelf te beginnen. Ik zelf ben een van de gelukkige Lady bosses en het is een groot avontuur dat op mijn lijf geschreven is. Je leert zoveel over jezelf, maar ook over alle verschillende facetten die er bij het ondernemen komen kijken. Graag wil ik met je mijn 7 simpele tips laten zien hoe jij een echte Lady Boss kan worden!

1. Sta open voor alles wat er op je af komt.

Als ondernemer komt er zo ontzettend veel op je af en er komt zoveel meer bij kijken dan je in het begin denkt. Sta daarom open voor alle mogelijkheden, leer van de beste kijk hoe zij het doen en wees erop voorbereid dat alles zo kan veranderen.

2. Jouw waarom

Beschrijf duidelijk wat je visie is, hoe zie jij de toekomst voor ogen. Waarom wil je voor jezelf beginnen? Wat is dat vuurtje dat diep van binnen brandt, de motor van je onderneming. Hetgeen wat je tot diep in de nacht laat werken om je droom waarheid te maken.

3. Je doelen

Zonder doelen geen succes. Schrijf je doelen op van financieel tot hoeveel mensen je wilt bereiken.

4. Vier elk succes

Vier al je successen, hoe klein of groot! Je werkt er hard voor en het is zo belangrijk op alle mijlpalen te vieren en even stil te staan bij alles wat je bereikt hebt.

5. Zoek een business buddy

Ondernemen kan soms eenzaam zijn. Zoek daarom iemand waarmee je kan sparren, iemand die in hetzelfde schuitje zit en help elkaar waar het ook nodig is. Wees een luisterend oor en help elkaar naar the next level.

6. Een mentor

Learn from the best. De weg die jij bewandelt zijn door vele al bewandeld, dus probeer het roer niet opnieuw uit te vinden. Zoek iemand die je inspireert, luister naar heb advies en leer van hun fouten.

7. Een killer online presences

In deze online wereld kan je er niet meer omheen om een fantastisch online voorkomen te hebben. Probeer niet in het begin alles te willen doen. Investeer je tijd stap voor stap. Begin eerst met een one-page website en breid die langzaam uit. Kies voor een social media outlet, krijg daar meer volgers en stap dan over naar de volgende.

Als ondernemer ben je 80% van je tijd bezig het schip drijvende te houden, dus gebruik je tijd verstandig. Learn from the best. Make mistakes. And be yourself.

Bedenk bij alles wat je doet, gaat dit mijn schip sneller doen varen. Vaak denk je dat je iets al nodig hebt, wat eigenlijk nog wel even kan wachten. Heb jij de GRATIS quiz al gedaan?

Pin It on Pinterest