Vandaag laat ik je zien hoe je zelf met je iPhone de mooiste foto’s kan maken, want de beste camera is de camera die je bij je hebt. En laten we eerlijk zijn 9 van de 10 keer hebben we onze telefoon bij de hand.

1.Maak je lens schoon

Een paar weken geleden zegt mijn moeder tegen mij ‘ Wen, mijn camera op mijn telefoon doet het niet meer. Ik krijg alleen maar wazig foto’s.’  Wat bleek nou, een hele vieze lens. Lens schoon gemaakt en de camera maakt weer heldere foto’s.

Shares

2. Tap op je scherm om te focussen Als je een foto maakt kan je kiezen waar je op focust. Dit doe je door op het scherm te klikken. Je ziet dan een geel vierkantje verschijnen met daarnaast een zonnetje. Door op de plek te klikken waar je op wilt focussen, springt het onderwerp eruit omdat deze scherp gesteld wordt. Ook handig als je de foto lichter of donkerder wilt maken.

3. De regel van derde Heb je een beetje moeite met de compositie van je foto, zet dat je grid aan. Hierdoor krijg je twee horizontale en twee verticale lijnen op je scherm, die ervoor zorgen dat je gemakkelijk de regel van derden toe kan passen. Het grid kan je aanzetten in je instellingen bij camera.

Shares
Shares

4. Zoom in

Je kan heel gemakkelijk met je telefoon inzoomen. Schuif met twee vingers op je scherm en zoomt in op je onderwerp.

5. Be ready

Soms gebeurt er een onverwacht moment die je wilt vastleggen. Als je onderin je scherm met je vinger omhoog schuift komt er een snel menu te verschijn en je meteen je camera aanklikken, zonder dat je hoeft in te loggen.

Ik hoop dat deze tips je mogen helpen met het maken van nog mooiere foto’s. Wil je meer weten over hoe jij zelf prachtige foto’s kunt maken voor je brand? Doe dan mee met de workshop – Fotografie voor je brand.

 

Pin It on Pinterest