Het was een donkere avond in oktober. Het was liefde op het eerste gezicht. Haar oprechte passie voor haar werk, haar kiwi-accent en haar missie om elke vrouw mooi te laten voelen, zorgde ervoor dat ik spontaan verliefd werd op haar.

Ze raakte iets bij mij

Het leek of alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Jaren was ik op zoek naar wat ik wilde worden als ik groot was. Ondertussen was ik 29, niet zo gelukkig met mezelf en weer in een baan waar ik mijn ei niet in kwijt kon. Alles wat ik had bedacht wat ik wilde worden, had me tot nu toe nog niet veel geluk gebracht.

Op reis

Ik was net een paar maanden terug van mijn rondreis door Australië en op zoek naar geluk. Down Under had ik me al voorgenomen om meer vanuit mijn hart te gaan leven. Doen wat ik leuk vind, iets waar mijn bloed sneller van gaat stromen en iets waar ik anderen mensen ook mee kan helpen.

En daar was ze…. Sue Bryce

Vol passie vertelde Sue over Glamour fotografie. Dan moet je niet meteen denken aan de glamour foto’s uit de jaren 80, met die verschrikkelijke boa’s. Sue maakt mooie tijdloze portretten van de gewone vrouw, zoals jij en ik. Door middel van een beetje make-up, fantastisch haar en de juiste poses, tovert ze elke vrouw om naar een beeldschoon fotomodel.

Het gevoel van schoonheid

Het mooie van het werk van Sue Bryce is dat het niet zo zeer alleen gaat om de foto’s die ze maakt. Het gaat bij haar vooral om het gevoel wat ze vrouwen mee geeft. Het gevoel van (weer) mee te tellen in deze wereld, het gevoel van jezelf mooi te vinden, trots op jezelf zijn. Toen ik dat zag, dacht ik: dat wil ik ook!

En dat was het begin van mijn carrière als fotografe.

Wil je meer weten over Sue, ga dan naar http://suebryce.com/.

Photocredit: Lucie Pouilly

Pin It on Pinterest