Je hebt net een fotosessie geboekt en nu denk je OMG ben ik er wel klaar voor? Right? In deze blog beantwoord ik mogelijke vragen die nu bij je opkomen en ontvang je een handige checklist, zodat je precies weet wat en wanneer je geregeld moet hebben.

Allereerst haal even diep adem. Ik snap dat het spannend kan zijn om je te laten fotograferen. Geloof mij bijna iedereen die voor mijn camera verschijnt vind het spannend.

Allereerst deel ik graag mijn checklist met je, zodat je weet wat je kan verwachten:

✔️DRINK VOLDOENDE WATER 1-2 WEKEN VOOR JE FOTOSHOOT

Water drinken is heel goed voor je en laat je huid meer stralen.

✔️PLAN DE AFSPRAAK VOOR DE KAPPER & SCHOONHEIDSSPECIALIST EEN WEEK VOOR JE FOTOSHOOT IN

Mocht je graag van voor je fotoshoot naar de kapper en/of schoonheidsspecialist willen gaan, plan de een afspraak een week voor je fotoshoot. Waarom? Omdat je niet me vlekken, puistjes op de foto wilt en vaak heeft je kapsel ook even wat tijd nodig om weer in model te komen, dus houdt hier rekening mee.

✔️DENK GOED NA WAT JE WILT UITSTRALEN OP JE FOTO’S

Hoe wil je overkomen op de foto’s? Welk gevoel wil je bij je klanten oproepen? Het is vaak lastig om hier de juiste woorden bij te vinden. Daarvoor nodig ik je graag uit om de gratis quiz – Wat is je superkracht? te doen. De quiz duurt enkele minuten en de uitslag zal je doen verbazen.

Heb je een visueel story fotoshoot geboekt, dan gaan wij hier samen nog uitgebreid mee aan de slag.

 

✔️NEEM 2-3 TOPS MEE DIE JE GOED STAAN EN JE OGEN DOEN STRALEN

Probeer drukke prints en teksten op je kleding zoveel mogelijk te vermijden. Kies kleuren die goed bij je huid passen en je ogen doen stralen. Het kan ook leuk zijn om je brand kleuren in je kleding terug laten komen of door bijvoorbeeld oorbellen of een ketting te dragen die je brand kleuren hebben.

TIP| maak een selfie van de outfits. Zo zie je wat het mooi bij je staat.

✔️LEG ALLE KLEDING EEN PAAR DAGEN VAN TE VOREN KLAAR

Block een paar dagen van te voren een uur in je agenda om je outfit(s) klaar te leggen. Zo heb je geen stress de dag voor je shoot en kan je eventueel nog gaan shoppen van te voren, mocht je concluderen dat je toch echt een nieuwe outfit nodig hebt ;-).

✔️ZORG ERVOOR DAT ALLE KLEDING GESTREKEN EN STOFVRIJ IS

Als je outfits hebt uitgezocht. Check dan of alles netjes gestreken is en stofvrij is.

✔️RUST GOED UIT

Probeer er zoveel mogelijk voor te zorgen dat je goed uitgerust bent.

✔️DOE JE HAAR EN MAKE-UP NET ALS JE EEN AVONDJE UITGAAT

We willen dat mensen je herkennen op je profielfoto, dus blijf zo dicht mogelijk bij hoe je normaal je haar en make-up doet. Ik raad altijd aan om je haar en je make-up te alsof je een avondje uit gaat, dan doen je meestal net even iets meer moeite dan door de weeks.

Als extra service bieden wij ook visagie aan, mocht je interesse hebben laat het mij dan zo snel mogelijk weten.

✔️VERMIJD DE ZON 2 DAGEN VOOR JE SHOOT

Verkom harde lijnen in het gezicht of een verbrand hoofd en blijf 2 dagen voor je shoot uit de zon. Mocht je naar de zonnebank willen doe dit enkele dagen voor je fotoshoot.

✔️ZORG ERVOOR DAT JE NAGELS GOED VERZORGD ZIJN

Je mag er natuurlijk een leuk lakje op doen, let er wel op dat het niet te afleidend is. Ik raad altijd aan om voor een natuurlijk nagel te gaan, die netjes gevijld zijn en er goed uit zien.

✔️DON’T STRESS

Ik snap echt heel goed dat het spannend is, maar geloof mij het gaat allemaal goed komen. Zodra je hier bent zal ik je helemaal ontzorgen en je helpen met het kiezen van de juiste outfit. Ik zorg ervoor dat je op je gemak voelt voor de camera en vertel je precies hoe je mag poseren. So no worries, I got you!

Trust me, het gaat helemaal goed komen. Iedereen loopt lachend de deur uit en vertellen mij altijd hoe leuk ze het vonden. Sommige denken er zelfs serieus over na om een carriere switch te doen en als professioneel model aan de slag te gaan ;-). Ik kijk er nu al naar uit om je te mogen fotograferen!

Liefs, Wendy

Pin It on Pinterest