Wist je dat je profielfoto een van de belangrijkste elementen is op LinkedIn? Onderzoek van LinkedIn wijst aan dat alleen al het hebben van een foto ervoor zorgt dat je profiel veertien keer zo vaak door anderen wordt bekeken.

Hier zijn 5 tips om je te helpen een sterke foto voor LinkedIn te kiezen:

1. Kies een foto die up-to-date is

You can only leave one first impression, make it a good one!

Zorg er dus voor dat je LinkedIn-profielfoto up-to-date is (in de afgelopen paar jaar) en geef aan hoe je er dagelijks uitziet: je haar, bril, make-up, enz.

2. Zorg ervoor dat we je gezicht goed kunnen zien

We willen je goed in je ogen kunnen kijken, dus zorg ervoor dat je gezicht ten minste 60% van het kader beslaat. Snijd de afbeelding vanaf de bovenkant van je schouders tot net boven je hoofd, zodat je gezicht het frame vult en die mooie glimlach laat zien.

3. Kies de juiste uitdrukking.

Zoals Tyra Banks zou zeggen: lach met je ogen. Werkelijk. Zorg ervoor dat je er warm en vriendelijk uitziet.

4. Draag kleding die je gezicht en ogen goed uit laten komen

Draag kleding die bij de kleur van je huid passen en je ogen naar voren laten komen. Effen kleuren zijn vaak het meest geschikt voor de camera, doordat ze het minst afleiden van het gezicht.

5. Kies een achtergrond die niet afleidt.

Nadat je al die moeite hebt gedaan om de perfecte uitdrukking te hebben, wil je niet dat iets je gezicht afleidt. Houd de achtergrond eenvoudig zodat jij het middelpunt bent.

Wat een geweldige profielfoto betekent voor jou:

Verhoog je respons en verwijzingspercentages door te investeren in je profielfoto. Het is je eerste kans om te communiceren dat je vriendelijk, sympathiek en betrouwbaar bent. Deze eigenschappen zijn van cruciaal belang om prospects met je in contact te brengen. Zie het als je eerste stap om je persoonlijke merk op LinkedIn te bouwen en jezelf te laten onderscheiden van anderen.

Heb jij een sterke foto voor LinkedIn?

Het hebben van een goede (zakelijke) portretfoto voor LinkedIn kun je in deze online tijden niet meer omheen. Door een mooie authentieke profielfoto van jezelf krijgen mensen direct een idee van jouw persoonlijkheid. Het draagt bij aan een gevoel van vertrouwen en laat een positieve eerste indruk achter bij bezoekers.

Ik help je graag aan een sterke profielfoto voor LinkedIn. Ga naar https://wendyvanhardeveld.nl/linkedin-profielfoto-maken/ of stuur mij een bericht.

Shares

BOEK EEN SHOOT VOOR JE LINKEDIN

Als bedrijf, ondernemer en professional kan je er niet meer om heen om een goede foto voor LinkedIn te hebben. Door een mooie authentieke profielfoto van jezelf krijgen mensen direct een idee van jouw persoonlijkheid. Het draagt bij aan een gevoel van vertrouwen en laat een positieve eerste indruk. Wil je precies weten hoe we dat doen? Klik dan op de onderstaand button voor meer informatie.

Pin It on Pinterest